In mijn consulten, therapieën en cursussen maak ik gebruik van verschillende technieken en methoden, in de praktijk altijd gemengd. Ik maak een paar artikelen waarin ik de basis van de technieken die ik ooit geleerd heb uitleg. Een deel van de teksten heb ik uit mijn leerboeken gehaald, aangevuld en bewerkt . In dit artikel gaat het over de Cognitieve Gedragstherapie, zowel de Driehoek als de 5G’s.

Deze tekst is gebaseerd op het gedachtengoed van de psychologische richting Cognitieve Gedragstherapie en niet helemaal mijn persoonlijke Holistische benadering, die is altijd gemengd met andere technieken, o.a. TA, Transactionele Analyse, onder mijn slogan “alles wat werkt werkt” en niet elke techniek of methode op zich kan alles behandelen.

Ik zou zeggen dat ik het type persoon ben die actief en bewust is van mijn denken en hoe mijn gedachten, emoties & gedrag werken en hoe ze met elkaar verweven zijn. Gebruikmakend van mijn persoonlijke ervaringen en kennis die ik heb geleerd tijdens mijn opleidingen en mijn jarenlange ervaring, wil ik mensen hiermee helpen. Hopelijk helpen deze artikelen jou om een ​​beter begrip te krijgen van wat jij kunt doen om jouw gedrag, emoties en gedachten te beheersen en te sturen.

De Cognitieve Gedragstherapie Driehoek