Coaching voor werknemers, betaald door de werkgever

Waarom als ondernemer coaching betalen voor jouw werknemer. Het antwoord is simpel, als jou werknemer ziek is, dan kost het volgens het MKB ServiceDesk meer dan € 400,00 per dag. Als hij is overwerkt of tegen een burn-out aan zit is hij / zij minder productief. Het kost daarom veel geld als de werknemer niet goed in de vel zit door psychische of emotionele problemen. Coaching is daar een goede behandeling voor, naast coach ben ik ook therapeut en kan tijdens de coaching ook therapeutisch helpen als dat nodig is. Ik maak naast de gebruikelijke coaching technieken, gebruik van technieken uit de TA, Transactionele Analyse en uit andere methoden zoals Cognitieve Gedragstherapie e.d..

Het is een simpele afweging tussen kosten en baten, wat kost en het wat brengt het op, dat is ondernemen. Gemotiveerd personeel heeft een hogere productie, is productiever.

Als ondernemer wil je ondernemen en een gezond bedrijf met gemotiveerd personeel is daarbij essentieel. Ook als alles voor de wind gaat, kun je te maken krijgen met menselijke problemen. Is je werknemer ongelukkig in zijn functie, kampt deze met stressklachten? Hoe is de thuis situatie, gezin alles goed, schulden e.d. Bij schulden kunnen we ook helpen, we hebben een schuld coach in ons team die mensen daarmee kan helpen.

Een goede professionele coach kan jouw onderneming helpen en jouw werknemers begeleiden. Mijn begeleiding kan je zien als verlengstuk van jouw eigen organisatie, zodat jij kunt ondernemen én oog hebt voor jouw mensen.

Jij wilt graag gelukkige medewerkers, want geluk is de sleutel naar betrokken, energieke en gezonde hard werkende werknemers. Zij kunnen dan het beste uit zichzelf halen. Want als je werknemer gelukkig is, haalt deze het beste uit zichzelf. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een gelukkige en tevreden werknemer 40% productiever is.

Hoe gaan we aan het werk

Ik ga met de medewerkers werken aan hun coaching traject en daar waar nodig voeren we een drieluik gesprek met de werkgever en de medewerker. We sluiten één overzichtelijke overeenkomst, waarna ik in het aantal gevraagde coaching uren mijn capaciteiten ga inzetten om jouw werknemer weer gemotiveerd en met nieuwe inzichten aan het werk te krijgen.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar wat ik voor jouw bedrijf en medewerkers kan betekenen, neem dan vrijblijvend Contact met mij op.

 Evaluatie bij coachtrajecten

Coaching trajecten kunnen geëvalueerd worden als men dat wil, maar het belangrijkst is altijd dat men het aan de medewerker kan merken dat hij / zij veranderd is. Na 4 sessies kijken we of het traject succes heeft en verder gaan. Coaching is mensenwerk en soms klikt het niet of men komt andere zwaardere problemen tegen, dan overleggen of en hoe we verder gaan. De afgelopen 10 jaar 2 keer gebeurd. De ene later op nieuw op gepakt en tot succes gebracht. Kunnen we iedereen helpen, nee, maar dat blijkt altijd al tijdens het gratis intake gesprek.

De eindreportage geeft zicht op de kwaliteit, voortgang en rendement van het coachingstraject.


Waar loop je tegen aan;
 • een medewerker die heeft met die moeite heeft met communiceren
 • een medewerker die aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken
 • een medewerker die zichtbaar ongelukkig is, maar je krijgt niet boven tafel wat er speelt
 • een medewerker weet niet goed wat hij wil en dat merk je aan zijn motivatie
 • een medewerker heeft een disbalans tussen werk/privé die zorgt voor stagnatie in het functioneren
 • een medewerker met stress gerelateerde klachten, overspannen, of burn-out

Ook als er andere problemen spelen binnen jouw organisatie. Ik kom graag langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Ik geef ook zakelijk consulten adviezen.

Wat bied ik aan

Je investeert in een coachtraject voor jouw medewerkers, zodat zij geholpen worden bij hun zakelijke uitdagingen. Je krijgt hiervoor een medewerker terug met meer inzichten én meer tijd om te ondernemen.

Coachingstraject betaald door de werkgever

Intakegesprek met medewerker is gratis

Het coachingstraject is iets duurder dan de particuliere, omdat er meer administratieve kosten zijn.

Coachtraject voor werknemers (gemiddeld 5 tot 10 sessies van een uur)  voor 5 sessies is dat € 750, -- en voor  10 sessies is dat € 1.400,-- ex btw

Normaal duurt een Coaching gesprek een uur, maar kan noodzakelijk zijn dat we langer bezig zijn, hier worden geen extra kosten in rekening gebracht. De praktijk laat zien dat dit ten goede komt aan het proces en het bereiken van de gewenste situatie.  Ook de begeleiding met email, chat en telefoon is bij de prijs inbegrepen.

In principe zijn de gesprekken bij ons op onze locatie, als we naar de werknemer / bedrijf toe gaan kost dat € 0.20 per kilometer en de reistijd van € 50,-- ex btw per uur , bij een gedeelte daarvan word een heel uur gerekend, daarbij komen eventuele parkeerkosten.

Afronding

We sluiten één overzichtelijke overeenkomst, waarna het aantal gevraagde uren coaching per maand of per kwartaal wordt afgerekend. Simpel en overzichtelijk.

Voor werkgevers

 • Als ondernemer wil je graag één goede coach inzetten voor je personeel.
 • Intake met werknemer of leidinggevende
 • Plan op maat per traject
 • Eén factuur per maand of per traject
 • Eén helder tarief
 • Geen verborgen kosten
 • Contract gemakkelijk opzegbaar
 • Factuur naar werkgever

 Neem contact met mij op voor een op maat gemaakte offerte

  Doelgroep

Uw werknemers en leidinggevenden bepalen in hoge mate het resultaat van uw onderneming. Meestal doen ze dat tot volle tevredenheid. Betrokken en gemotiveerde medewerkers & leidinggevenden verhogen uw productiviteit. Als werkgever heeft u er baat bij dat iedere werknemer plezier en voldoening in het werk ervaart. Dat maakt ze tot duurzaam flexibele medewerkers.

Coaching & Persoonlijke Ontwikkeling voor ondernemers

We begeleiden ook ondernemers met hun Bedrijf of Praktijk, binnen kort daar meer informatie over

Wat kost een zieke medewerker gemiddeld?

Een zieke werknemer kost je als werkgever gemiddeld €250 euro tot wel €300 per dag, maar dit kan nog verder oplopen (zie hieronder). Je hebt te maken met directe kosten en indirecte kosten. Directe kosten zijn o.a. de loondoorbetaling en arbodienstverlening. Indirecte kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor vervangend personeel of verlies van productie of dienstverlening.

 Waaruit bestaan de kosten?

Je kunt uiteraard zelf de kosten per werknemer berekenen. In de tabel een voorbeeld met kostenposten - uitgaande van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van 36.500 euro (cijfers CPB, 2016).
Kosten zieke/verzuimende werknemer per dag:

Loondoorbetaling

153 euro

Kosten vervanging

146 euro

Verlies productie/dienst

43 euro

Kosten arbodienstverlening

60 euro

Verzuimbegeleiding

7,50 euro

Totaal verzuimkosten:

410 euro per dag

 

Meer informatie op MKB ServiceDesk (https://www.mkbservicedesk.nl/10218/zieke-werknemer-kost-200-tot-400-euro.htm